Petr Rafaj

Hákový cenzor a kejhající husa

4. 11. 2008 12:17:00
Primal Scream se trefil a husy začaly kejhat. Nejhlasitější hrdelní zvuky vydává programový ředitel Českého rozhlasu Richard Medek a radní Rady Českého rozhlasu Dana Jaklová. Na jedno z mála kulturních rádií v této zemi, Rádio Wave, “rain down the fire” (dští oheň, jak zpívá Primal Scream), co jim síly stačí.

Radio Wave, tento ambiciózní a úspěšný projekt Českého rozhlasu, se dostalo do hledáčku radních cenzorů a rozhlasových závistivců od samého počátku. Hledají jakoukoliv záminku, jak ho zlikvidovat. Nejdříve se jim nelíbilo, že vysílá z Cukráku na kmitočtu původně určeném pro ČRo Region – soud i právní experti jejich absurdní obvinění rozcupovali.

Nakonec jim podařilo vytlačit oblíbené Radio Wave z éteru na internet. Posluchačů však k jejich nevoli neubylo. Vytáhli tedy s opravdu tvrdou hrou: obvinili rádio z propagace fašismu. Tak absurdně, jako když fašoun volá, chyťte nácka.

Medkovi se posluchači Wave nezdají být “budoucností národa” a Jaklová by tyto “nehotové mladé lidi” asi nejraději navlékla do hnědých košil a seřadila na rozhlasovém dvoře, kde by museli pochodovat na její povely.

Patolízalství vůči USA a globálnímu establishmentu dosahuje v této zemi obřích rozměrů. Antonínu Zelenkovi, členovi rozhlasové rady, se proto nelíbilo, že Radio Wave přehráním skladby Swastika Eyes zveřejnilo “revoluční stanovisko, velmi kritické vůči domácí americké a zahraniční politice”. A argumentace propagací fašismu přesvědčí jen ty, kdo ještě po ruštině nestačili zvládnout angličtinu a textu písně nerozumějí.

Politika, kterou různí Medkové, Jaklové, Zelenkové a ještě další předvádějí, je přesně “elimination policy” (likvidační politika) a “illusion of democracy” (iluze demokracie). Skupina Primal Scream se přesně trefila a husy začaly kejhat.

Radio Wave musí zpátky do éteru, ať se to Medkovi, Jaklové a Zelenkovi líbí, nebo nelíbí. Nebezpečná a svastikou zaslepená je totiž jejich závislost na metropoli a “vlezdoprdelismus”. Nesmíme dopustit, aby nám oči infikovali svastikou. Radio Wave nám musí vysílat, aby pomáhalo tuto poloslepou škodnou odstranit. Především z veřejných funkcí.

Autor: Petr Rafaj | karma: 40.84 | přečteno: 8822 ×
Poslední články autora