Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr Rafaj

19. 11. 2007 11:33
Několik poznámek k diskusi

Vážený a milý Stará káro, neexistence reformy důchodového systému nám nebrání v procesu přijímání eura. Je to nesporně limitní záležitost, ale nikoliv fundamentálně. Topolánkův balík nemá s penzijní reformou nic společného, pokud něco, tak leda, že zhorší příští podmínky pro penzijní reformu, nikoliv, že by je zlepšoval. Co se týká spoluodpovědnosti - hlásím se k ní, kdo čte pozorně můj text a některé starší alespoň prolétne, tak to musí vidět. V otázce reformy důchodů - jejich stabilizaci, tedy stabilizaci systému pro další roky, připravila vláda Grossova a z většiny prosadila vláda Paroubkova, další kroky sociální demokracie podpořila jako opoziční strana. To se bavíme o důchodobvém věku a dalších nutných parametrických změnách. Nic dalšího se nestalo - místo práce na penzích přikročil Topolánek k reformě daňové, která s tím v principu nesouvisí a nechal na tom rok práce s výsledkem, který je chybný a špatný. V reformě zdravotnictví byly zavedeny v podstatě jenom platby u lékaře.

0 0
možnosti

Stará kára

19. 11. 2007 11:48
Re: Několik poznámek k diskusi

Prosím, dejte si se mnou ještě jednou práci: Které reformy připravila Grossova a prosadila Paroubkova vláda?

0 0
možnosti

Petr Rafaj

19. 11. 2007 16:04
Re: Re: Několik poznámek k diskusi

Celá parametrická změna byla dojednána v Bezděkově komisi, legislativně připravena před volbami, částečně schválena a částečně prosazena po volbách. Proto jsem nenapsal reforma penzí, ale parametrické změny stávajícího penzijního systému. na více nebyla politická síla, hlavní potíž vždy byla, že neexistovala dostatečně velká shoda na principech reformy, která by zajistila silnou podporu reformě - ať takové nebo jiné. ČSSD nechtěla reformu prosazovat 101 hlasy a ani v těch nebyla dohoda, osobně si myslím, že reforma musí mít podporu prakticky "ústavní" aby bylo jisté, že je na dlouho a nebude se měnit podle aktuální politické nálady. Ve stávající situaci taková dohoda nebyla a obávám se, že ani není. Nicméně - zda je nebo není, to v této chvíli ani nevíme,protože nejsou žádné nové aktivity v této oblasti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Jsem poslanec a většinou se za to nestydím. Ekonom, sociální demokrat - ani za to se nestydím. V poslední době jsem na to stále více hrdý.

Seznam rubrik