Diskuse

Šest tisíc za pediatra

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JW

georges

17. 2. 2009 19:33
Prosba

Chtěl bych Vás poprosit,aby jste jako zákonodárce poučil svého spolustraníka blogaře Jakuba Metelku.V článku Ivan Langer kat demokracie prokazuje základní neznalost Zákona o krajích.Zde je jasně řečeno,že usnesení a vyhlášky kraje nesmí být v rozporu se zákony republiky a kontrolu vykonává ministerstvo vnitra.Je trapné,když člověk honosící se tituly MO,KV a dalších ČSSD,nezná základní zákony a veřejně přesvědčuje,že podle jeho logiky má kontrolu provádět ministerstvo zdravotnictví.Možná na podobné členy ČSSD by kontrola příslušných specialistů byla účinější.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

17. 2. 2009 20:02
Re: Prosba

Hezké poučení. Já jsem si vždycky myslel, že jediným oprávněným vykladačem zákona je soud. Inu mýliti se je lidské.

0 0
možnosti
KA

krabi

17. 2. 2009 17:34
být socanem je projevem špatného charakteru

socanem je člověk, pro kterého je zlodějna a násilí něčím normáním. Jsou to lidé kteří neuznávají objektivního soudce - svobodný trh a chtějí mocensky pro sebe urvat víc. Šibalové miliardy a miliony, malé vyžírkové aspoň těch 30 kč.

Aby si mohli šibalové mezi sebou rozdělovat ty miliardy a miliony tak korumpují potřebný počet stejně bezcharakterních vyžírků a společně parazitějí na produktivní části společnosti.  A vy se za to nestydíte..:-©(Y)Rv

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

17. 2. 2009 17:37
Re: být socanem je projevem špatného charakteru

krabi - uvolněte ae prosím, jeden by si mohl myslet, že jste typickým voličem svědků Jehovových.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

17. 2. 2009 17:32
Jeden by také řekl,

že ti pediatři budou křičet jako někteří zdejší blogeři od počátku, že se ničí regulace zneužití lékařské péče, která solidárně umožňuje více léčby onkologicky těžce nemocných. A ejhle, oni křičí jen, že jim někdo sahá do kapes. Inu slova a věty se rády zneužívají, když se jde tam, a jiná slova, když se jde zpátky. A svědci Jehovovi jen papouškují a papouškují.

0 0
možnosti
N

nestraník001

17. 2. 2009 16:24
hlupáku odstupte-budete škodit méně

píšete, že díky regulaci by pediatrům poklesly příjmy, protože méně úkonů znamená méně bodů účtovaných pojišťovnám. pane-jste poslanec a nevíte, že pediatři mají kapitační platby a pojišťovnám žádné body neúčtují ?! je naprosto alarmující, že máte tu drzost vyjadřovat se k něčemu o čem vůbec nic nevíte. vaše drzost a neschopnost je do nebe volající-nejste schopen si informace k danému problému nastudovat ani ověřit. a to píšete, že jste ekonom. styďte se že jste ekonom, styďte se že jste poslanec, nemáte být absolutně na co hrdý. používáte paroubkovsko-rathovskou demagogii jako tupá nemyslící socdemácká hlásná trouba. je obrovská tragedie pro tuto zemi, že se lidé vašeho ražení a podprůměrné inteligence mohou stát poslanci parlamentu. nejlíp této zemi posloužíte když se seberete a půjdete se živit něčím jiným než politikou. doporučoval bych ekonomii v níž jste takový expert

0 0
možnosti
N

nestraník001

17. 2. 2009 16:36
Re: hlupáku odstupte-budete škodit méně

vaše sociálně demagogická strana namluvila občanům této země, že regulační poplatek je příjem lékaře, za který jezdí na Bahamy a kupuje si Ferrari. ano je pravdou, že poplatek je příjmem lékaře, ale nedílnou pravdou je, že lékaři díky tomuto poplatku dostávají od pojišťoven méně peněz než by dostávali kdyby poplatky neexistovaly. je proto logické, že kdyby se nyní poplatky zrušily v rozpočtu ordinací by tato částka chyběla. a to je přesně těch 6 tisíc měsíčně o kterých mluví pediatrická společnost. jen průměrně inteligentní člověk toto pochopí - sociálně demagogický papoušek bohužel tuto možnost nemá ;-€ 

0 0
možnosti
M

maud

17. 2. 2009 15:31
6 000 je netto nebo brutto

0 0
možnosti
R

rojack

17. 2. 2009 14:51
Pane, styďte se

Pane autore, styďte se za to, že jste socdemák. Styďte se za to, že zde používáte socdémáckou demagogii. Vraťte ekonomický titul (jestli nějaký máte).

Každý kdo chce, chápe, že poplatky měly regulační smysl, ale současně se jimi prováděla částečná úhrada zdrav. pojišťoven lékařům, kteréžto prostředky by jim při neexistenci regulačních poplatků musely dát jinak. Proto se nyní pediatři bouří, protože odebrané poplatky chtějí po pojišťovnách jiným způsobem proplatit. To je pochopitelné, aniž bych posuzoval, zda na tyto peníze mají pediatři nárok, či ne.

Pane, jestli jste skutečně ekonom, odložte stranou politickou oranžovou zaslepenost, a přiznejte, že ekonomický smysl poplatky mají.

Ona ovšem socdemácká politika je založená na ohlupování mas těch nespodnějších vrstev, které si neumí dát dvě a dvě dohromady. A každá třicetikoruna je na pivko dobrá, tak proč toho nevyužít, že? Ještě jednou: styďte se pane

 

0 0
možnosti
J

jmgsx

17. 2. 2009 15:01
Re: Pane, styďte se

Souhlasím.Už jenom za to co tento ,,pán" provádí ve Frýdku-Místku.

0 0
možnosti
A

Alergik71

17. 2. 2009 14:29
Hmmm

1) poplatky byly regulační - omezily nadbytnou péči, ubylo v ordinacích vykecávačů a stejně tak ubylo nemocných...

2) pediatři si stěžují neboť si zvykly na nějaký příjem a ten se jim zmenší (je to tak těžké pochopit? - nehledě na to, že zrovna v této kategorii asi poplatek být zaveden neměl)

3) doplácet na acylpiriny a podobné korunové léky je naprostá blbost stejně jako si pro ně chodit na recept (pokud tam namám další nutné léky a recept neslouží jako seznam...:-/) - zabírám čas doktorům i sobě a navíc čerpám peníze, která pak budou chybět jinde 

0 0
možnosti
E

editi

17. 2. 2009 14:23
Na blogu

iHnus to asi těžko pochopí. Julínkovné je pro ně modla podařených zdravotnických reforem.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
KA

krabi

17. 2. 2009 17:28
Re: Na blogu

30 Kč je modlou sobeckých socanských vyžírků, kteří na nějakou soilidaritu s těžce nemocnými kašlou. Hlavně když vyžerou těch 30 Kč :-©Rv

0 0
možnosti
KA

krabi

17. 2. 2009 14:21
žádný oběd není zadarmo, ani ošetření dětí

autor si asi myslí, že děti jsou ošetřovány "zadarmo". Nejsou "příteli", platí to pojišťovna z pojistného. A pokud mají mít děti lepší péči je třeba, aby měla pojišťovna možnost efektivně nemocným "pojistnou škodu plnit".

Je jednoznačně prokázáno, že je-li spoluúčast, je to pro celý systém včetně pojištěnce výhodnější a dostane lepší služby.

Nejde o motivaci dětí, ale zejména rodičů, aby více dbali na zdraví svých dětí.

Socialistické zdravotnictví nedostatku, protekcí a úplatků si strčte za klobouk. Julínek nastolil solidární zdravotnictví, kdy se konečně začali léčit těžce nemocní, které sobečtí socanští vyžírkové nechali platit desetitisíce nebo umřít.

0 0
možnosti
JW

georges

17. 2. 2009 14:31
Re: žádný oběd není zadarmo, ani ošetření dětí

PřesněR^

0 0
možnosti
RP

Radim Paseka

17. 2. 2009 14:21
kompromis

Samozřejme, že je to kompromis, kdyby bylo po vašem, tak neřvou jenom pediatři, ale všichni. Když se vláda rozhodla, ze sociálních důvodů, osvobodit od poplatků děti, tak na to hold doplatili pediatři, chápu, že to bylo horkou jehlou, ale tlak přišel od vás.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

17. 2. 2009 20:05
Re: kompromis

A není to tou horkou jehlou tak nějak od počátku?

0 0
možnosti