Diskuse

To tedy byla trefa, pane ministře

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

danzero

23. 4. 2008 11:39
poplatky vítám

a to hlavně u důchodců (kterýmžto už jednou nohou jsem). Teď na nemocenské čekám u lékaře max. půl hodiny a ne dvě a více za poslechu anamnéz přítomných stařešinů. Díky Bohu a Julínkovi! Na druhé straně bych nebyl proti zrušení poplatků u dětí. Je fakt, že ty se nechodí k lékaři vykecávat.

Pokud jde o doplatky v lékárnách není žádné obecné vodítko jak najít lékárnu s nejmenším doplatkem. Výše doplatku je stanovena shora a lékárna ji nemůže(!) překročit. Z konkurenčních důvodů lékárny polatky různě snižují. Dovolit si to mohou hlavně lékárny s vyšším obratem, nebo se silným finančním zázemím (řetězce). Je to snaha o likvidaci konkurence. Až bude lékárenství ČR v rukou několika málo regionálních monopolů, tak si to panstvo pěkně užijete.

A nazávěr. Drátěný trpaslík zapomněl podotknout, že v mercedesu nejezdí lékárníci, ale majitelé lékáren. To sice mohou být i farmaceuti, ale také řezníci právníci, lékaři (pěkný střet zájmů, že), automechanici a pod.

0 0
možnosti
H

halohalo

22. 4. 2008 9:53
Mimo mísu

Prosím odkaz kde najdu doplatky na léky a jakým způsobem postupovat při hledání

lékárny s nejmenším doplatkem? Děkuji.:-(

0 0
možnosti
PR

Petr Rafaj

22. 4. 2008 9:40
Několik poznámek k diskusi

Dobrý den, dovolím si jenom několik poznámek k diskusi. Todda a tak dále nechám stranou, s ním to nemá ani cenu.

Jen se vyjádřím k tomu, že za osm let vlády ČSSD vznikla tato situace - reálný důchod za těchto osm let rostl a poprvé dosáhl kupní ceny důchodů konce osmdesátých let. To jsou seriozní statistická data.

Chyby v zákonech vznikají - ale na tuto situaci byli lidé z ODS upozorňováni napřed a nedbali. Uznávám, že z hlediska celé ekonomiky je to marginálie, ale pro mě je podstatné, že několik desítek tisíc lidí je zbytečně stresováno ve věku, kdy tomu příliš neumí čelit. Lidé jako Todd a dutina si asi neumí představit, co zažívá osmdesátiletá paní přepočítávající poslední peníze s tím, že neví, zda na nějaký lék nebo na doktora má nebo nemá. Já vím, že jde o částky, které se většiny lidí nějak dramaticky nedotýkají, ale pro mnoho lidí naopak představují obrovský problém.

Poplatek za nemocnici (pobyt a stravu) měla v programu i sociální demokracie pro skupinu od 15 do 70 let.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

22. 4. 2008 16:40
Re: Několik poznámek k diskusi

Ano. Pozoruji, že se ČSSD přiklání k lidovcům: poplatky budou platit lidé, kteří lékeře potřebují minimálně. Že by koza a vlk?

0 0
možnosti
O

ozdoba

22. 4. 2008 9:28
Rafaji, Rafaji....

už ten váš první odstavec vás vlastně duševně degraduje a předem vyřezuje z rozumné diskuze..!! Pan Nečas patří totiž spolu s panem Pospíšilem k jedněm  z nejschopnějších a nejslušnějších politiků a ministrů. To je pojem, který vám socanům naprosto nic neříká!!! Vy máte jen takové  sračky, jako je Jandák, Rath, Sobotka, Zaorálek apod. A to se potom těžko diskutuje. A o tom otylém cikánovi Paroubkovi ani nemá cenu mluvit. Rv:-PRv

0 0
možnosti
H

halohalo

22. 4. 2008 5:00
Je to realita. Včera jsem v DD byl na průzkumu.

Senioři prchají z penzionů na které už nemají do domovů důchodců kde se zatím platí 8000Kč/měsíc do pokojů pro dva lidi.  Mnozí ani na to nemají. Důstojnost!! Volal prezident při jeho volbě. Pro prezidenta důstojnost a pro ostatní modrá genocida. Celý život jste senioři pracovali a teď můžete na modro důstojně chcípnout.  Vaše vláda a ministr Nečas na vaši důstojnost neustále myslí a děkují vám za modré hlasy při volbách. 8-o

0 0
možnosti
D

dutina

22. 4. 2008 6:25
Re: Je to realita. Včera jsem v DD byl na průzkumu.

Ty zkur-ný bolševiku stačí si poslechnout v rádiu žurnálu svědectví politických vězňů a vždycky jak to slyším tak si vzpomenu na tebe a podobné magory co se zde vyskytují a přeji jím všechno to co jste provedli jim.

0 0
možnosti
F

fáfa001

22. 4. 2008 1:34
jen dodatek...:-)

gauner vašeh střihu moc dobře ví o čem píšu, jen ty vaše ovce se za vás budou "bít".

Taky se jim (vy ovšem skrytě) smějete ?

0 0
možnosti
F

fáfa001

22. 4. 2008 1:26
:-))

Vaše podezření je jistě liché, jen se podívejte na sebe a vaši stranu. Nikdy vás nezajímala taková minorita jako jsou důchodci v ústavech, nikdy vás nezajímali chronicky nemocní - na těch se nedají vyrejžovat kvanta hlasů, taky jste pro ně nikdy nic neudělali. (nebo snad ano ?? :-)) Až teď máte najednou ohromnou péči. Kde byla těch osum let ?

 Holt je jich málo, jen tihle vám koryta nezajistí, vy potřebujete hlasy za paralen zadarmo, těch je mnohem víc..

A když nastoupil Rát, dokonce byla léčba ukončována. Marod s leukemií se dozvěděl  že už léčen nebude. Ať si dá podání na min. zdrav., do 50 dnů dostane odpověď. Tak si nechte ty bláboly na nástěnky v Lidovým domě.

0 0
možnosti
D

dutina

21. 4. 2008 23:24
Podle sebe soudím tebe

jaksik jste zapoměl že 8 let jste tady vládli vy.Populismus non plus ultra je ve vínku vaší politiky .Podplácení voličů a následené vybíraní na zvýšených daních a různých poplatků z druhé strany to je to co nejlépe v ekonomice umíte,zadlužit státní rozpočet ,podporovat požadavky kdekoho na ještě větší výdaje však to někdo pak zaplatí.Zbyrokratizovat totálně státní zprávu,vytvářet co největší překážky podníkání. A když se někdo snaží udělat přítrž plýtvání ,vaší předvolební agitkou je ODSouzení k reformám a to je asi tak všechno co ČSSD momentálně předvádí .

0 0
možnosti
AR

arnie_rimmer

21. 4. 2008 21:17
další co si myslí že děti vznikají dělením

Rafaj, používajÍ to co mají na krku - děcko má přece rodiče a v nemocnici tudíž platí rodiče a né děcko...malé děti své peníze nemají, ale zato mají své rodiče, víme ? řekněte to u vás na klubu ať to vědí i ostatní :-P

0 0
možnosti
H

hella.k

21. 4. 2008 18:43
Tady jste pane poslanče

narazil.Tady je to stádečko se zatemněným mozkem Cestou po modré a Topolánkovo Smlouvou s občany. Tady si přečtete pouze nadávky, nenávistné glosy a podobné zvratky od jedněch a tech samých. Oni totiž nedokáží polemizovat nad vašim článkem a sdělit  slušně svůj názor na dané téma. Asi jste jim musel hodně ublížit, když tolik nenávisti vypouštějí ze svých úst.;-D Takže se polepšete a pište superlativy na transformační kroky z dílny ODS, poté snad budete chválen ale to nevím jistě, ta oranžová působí jako rudý hadr na býčky.;-D

0 0
možnosti
YY

Yeback

21. 4. 2008 18:59
Re: Tady jste pane poslanče

Pro průměrného odesáka je typické, že když promluví, nelze rozlišit, který konec trávicí trubice k tomu použil. :-©

0 0
možnosti