Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr Rafaj

24. 1. 2008 10:40
Díky za poznámky a připomínky

Děkuji za podněty všem, reagovat bych chtěl hlavně na Hardubeje - poplatky nejsou všude na světě, to je přehnané, ale pravda: většina zemí nějakou podobnou formu má. Nicméně například nikoliv pro děti nebo lidi trpící některými specifickými nemocemi a podobně. Já jsem to napsal hned na začátku a stačilo přesně číst - poplatky jako princip nejsou špatně, jde o ekonomické opatření, které má regulovat spotřebu péče a pokud ji chceme udržet na vysoké úrovni kvality, pak je třeba buď umravnit spotřebu nabo najít nové zdroje. Ten text je ale o asociálnosti zavádění těchto opatření a o hrubých chybách, kterými je doprovázeno. Já vidím hlavní potíž v tom, že lidé, kteří to připravují, nežijí příliš reálný život a neumí (nebo nechtěji?) si představit, jak věci dopadají na ty skupiny, které mají dramaticky nižší životní úroveň a možnosti než autoři reformy. Podobné je to s mateřskou a tak dále.  Poslat účet za nemocnici rodičům, kterým právě zemřelo dítě po porodu, je nemravné. Nebo se mýlím?

0 0
možnosti

eLiška

22. 1. 2008 20:14
hella.k.

R^R^R^R^R^

0 0
možnosti

ucitelas

22. 1. 2008 20:20
Re: hella.k.

a co něco napsat tetičko Palcelíno

0 0
možnosti

hella.k

22. 1. 2008 18:17
Šulínek

Všem, kteří zde napadají Petra dám námět na to, jak podpořit první krok reformy prosazenou vládní elitou v čele s ministrem Šulínkem a jeho mluvčím hulišulínkem.

Všem kteří se cítíte být modrými strakami nebo jejich sympatizanty navrhuji, aby při návštěvě lékaře zaplatili místo 30,- kč dobrovolně 1000,- kč a tím podpořili správnou cestu, kterou nastoupilo uskupení modrých strak, ke konsolidaci našeho zdravotnictví. Později se stane poplatek ve výši 500,- kč samozřejmostí a ubyde lidí v důchodovém věku či dětí, kteří budou navštěvovat lékaře. Samozřejmě, že poklesne natalita novorozenců a zvýší se úmrtnost důchodců. A to přeci modrý straky chcete, nebo ne?:-)

0 0
možnosti

ucitelas

22. 1. 2008 20:21
Re: Šulínek

aby jsi ty socko mohla sát víc z našich mozolů?

0 0
možnosti

hella.k

22. 1. 2008 18:07
Čeče Petře,

píšeš hezky a velmi slušně. Ale věci je třeba nazývat bez obalu.

 Nejsem proti poplatkům u lékaře za úkon, který je stanoven pojišťovnou či zákonem. Ti dva, šulínek a hulišulínek začali z opačné strany. Namísto aby poplatky byly součástí zdravotní politiky státu, tak se staly příjmem lékařů. Proto tvrdím, že platbou u lékařů a v lékárnách se nic nevyřešilo, ba naopak. Poplatky nebyl učiněn ani první krok zdravotnické reformy. Pravice v přístích volbách dostane na frak, protože obava voličů z dalších kroků ODS bude velká. :-)

0 0
možnosti

beran

22. 1. 2008 16:54
Je to až s podivem,

za co všechno se lidi nestydí a jsou na to hrdí

O autorovi:

Jsem poslanec a většinou se za to nestydím. Ekonom, sociální demokrat -

ani za to se nestydím. V poslední době jsem na to stále více hrdý.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

22. 1. 2008 16:42
Pane Rafaji

Výjimečně Vám řeknu, že nemá cenu to číst. Hned na začátku jste sám naznačil, jaký diametrální rozdíl je mezi sociálnědemokratickým a řekněme pravicovým pohledem na reformy. Vy jste o potřebných reformách diskutovali a diskutovali a diskutovali a diskutovali... Ještě, že volební období je jen 4-leté. Jinak byste žvanili dodnes.

ODS se prostě k reformám odhodlala, protože včera někdo pouze žvanil a dnes je pozdě. Lepší reforma, která se postupně upraví, než se domnívat, že "vyžvaním" perlu "až to břinkne"... a neudělat ve finále nic. A vy coby levicová opozice se tetelíte blahem, že si reformy nemusíte vyžrat sami a škodolibě se smějete tomu, kdo na rozdíl od ČSSD k nim měl odvahu.

0 0
možnosti

Tatak

22. 1. 2008 21:25
Re: Pane Rafaji

Pane Fialo!

Vaše argumentace připomíná hádku v hospodě, jestli je lepší disentérka nebo obstipace. Milej zlatej, obojí nakonec skončí výmětem, tedy lejnem, řridším nebo tužším. Velmi chabé!

0 0
možnosti

Hardubej

22. 1. 2008 16:33
Bohužel

vaši voliči počítač nemají, ale kapsáři jsou výtečnými. V celém civilizovaném světě poplatky jsou a není kolem toho taková bolševická mela, jak u vyčúraných Čechů.Měl jste se více učit a stát se lékařem, abyste mohl  vychutnat ze 120 pacientů se přicházívá postěžovat na syna-dceru rak polovina ze zbývajících polovina vám ode dveří diktuje, které léky mu máte ihned předepsat, a ta čtvrtina, jsou opravdu lidé nemocní. Nejvíc mě ale se..   , že to víte, ale k vůli voličským hlasům lžete a podvádíte. Neomaleně a tupě!!

0 0
možnosti

mazlikuzlik

22. 1. 2008 16:26
v jedné řadě

K tématu to příliš napatří, ale všimnul jsem si, že by skutečně bylo možné postavit do jedné řady ministra Julínka, náměstka Šnajdra a mluvčího Cikrta a bylo by možné vysledovat na základě podobnosti jakýsi vývoj. - Kluci se prostě asi dlouho hledali:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS