Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

7. 12. 2007 15:22
Dotaz

Sice jen k vaší poznámce v závorce - ale to proto, aby to bylo k věci podstatné:

V čem se liší současný rozpočet od rozpočtů vlád Sociální demokracie. Postřehl jsem fakt, že nižší schodek státního rozpočtu. Snížení schodnu je ještě výraznější, posoudíme-li ho ve stálých cenách (tedy budeme-li respektovat fakt, že i rozpočtu se doktkne inflace). Výraznější změny ve struktuře rozpočtu jsem neviděl. Můžete prosím upřesnit, které partie rozpočtu jsou špatné (ve srovnání s rozpočty vlád ČSSD) a proč?  Děkuji předem za odpověď (třeba i v dalším blogu).

PS: Určitě to není 9 mil. lidí, kteří mají jakýkoliv názor na případ Čunek.  Sotva totiž vlastní nejaký názor děti a mládež pod 15÷16 let. A taky bezdomovci a vypité či zdrogované mozky budou mít jiné starosti.

0 0
možnosti

Kamil

7. 12. 2007 14:33
Většina národa

- je pro trest smrti

- je proti vstupu Turecka do EU

- je proti tomu, aby nám EU mluvila do daní

Proč se na to nehledí?

0 0
možnosti

Johan

7. 12. 2007 14:26
Dobrý den,

tentokrát s Vámi, na rozdíl od minulého článku souhlasím bez výhrad.

0 0
možnosti

Boban

7. 12. 2007 14:24
Většinová vůle národa

Pokud se oháníte většinovou vůlí národa, proč tedy nechcete volit prezidentem Václava Klause, když si ho většina populace přeje? Nebo je to jen zase klasicky pouze když se mi to hodí? Pokud mi solidně odpovíte, rád vezmu druhou větu zpět.

0 0
možnosti

pedr

7. 12. 2007 14:20
pene autore

Vás vytáčí kakao, Grosův křišťál a Sobotkův pardon podnikateli, který je náhodou paroubkův kámoš, lidovce vytáčí Čunkova abnormální spořivost a Kalouskovi armádní kšefty, odeesáky vytáčí Talmanovic ojetina(auto) a lyžovačka v alpách. A mě jako voliče a daňového poplatníka vytáčíte vy všichni, vaším žargonem "napříč politickým spektrem". Arogance moci, se tomu říká

0 0
možnosti

Jiří

7. 12. 2007 14:16
Kolik lidí chce Paroubka za premiéra?

To není tak mnoho, 60% lidí nechce. Lidovce pochopitelně nevolí 40% voličů. Když je volí 8%, tak může být, že 90% je nechce.

Demokracie je o volbách, ne o zaplacených průzkumech veřejného mínění. Tam se ptají pár set lidí, je otázka, jak je vyberou.

K volbám má právo jít 100% oprávněných voličů, takže výsledky voleb jsou směrodatné. Máme poměrný systém, s dalšími pravidly. Takže procenta a mandáty se můžou lišit - zas podle pravidel, co politici nastavili.

Rozhodující je, jestli má vládní koalice většinu. Čunek kupodivu u voleb do senátu vyhrál většinově, tj. nadpolovičnou většinou. Což by se dosti poslancům za čssd nepovedlo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Jsem poslanec a většinou se za to nestydím. Ekonom, sociální demokrat - ani za to se nestydím. V poslední době jsem na to stále více hrdý.

Seznam rubrik