Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

19. 11. 2007 16:22
Díky za odpověď.

Proto jsem se ptal, co bylo prosazeno. Toto bylo za Grosse připraveno, za Paroubka pod záminkou nesouhlasu KSČM se základním parametrem potopeno. (Mohu formulovat i jinak: Pod záminkou nezbytné jednoty názorů všech parlamentních stran za Paroubka potopeno.)

Za vaše odpovědi ještě jednou dík.

0 0
možnosti

Petr Rafaj

19. 11. 2007 16:38
Re: Díky za odpověď.

To je zase trochu nepochopení - pokud hovoříme o změně tak zvané parametrické, to je například nutná doba odpracovaných let, krácení důchodu při předčasných odchodech, úprava důchodového věku a podobně, je jich více, ale mediálně se většinou smrskne tato oblast na uvedené, tak ty byly prosazeny většinově a proti vůli KSČM. To dalo systému několik dalších let, kdy může bez zásadních problémů fungovat na stávajícím principu. Co se týká opravdové penzijní reformy, tedy fundamentální změny a přidání nových pilířů, jejich vyvážení a sladění, na nich není shoda ani po více než dvanácti letech tu intenzivnějších a někdy jenom marketingových jednáních. A to ani mezi pravicí a levicí, ani dokonce uvnitř "pravého středu" a již vůbec ne mezi ČSSD a KSČM. Když hovořím o "ústavní" většině, pak je jasné, že KSČM nemusí být součástí takové dohody. Podstrkujete mi něco, co není pravda - vždy šlo o to, aby se na reformě dohodla silná většina.

0 0
možnosti

Kamil

19. 11. 2007 12:39
Rafaji

Ještě tu o agentech přisluhovačích, ať voliči vidí, že váš boj je opravdu náročný...

0 0
možnosti

Petr Rafaj

19. 11. 2007 11:33
Několik poznámek k diskusi

Vážený a milý Stará káro, neexistence reformy důchodového systému nám nebrání v procesu přijímání eura. Je to nesporně limitní záležitost, ale nikoliv fundamentálně. Topolánkův balík nemá s penzijní reformou nic společného, pokud něco, tak leda, že zhorší příští podmínky pro penzijní reformu, nikoliv, že by je zlepšoval. Co se týká spoluodpovědnosti - hlásím se k ní, kdo čte pozorně můj text a některé starší alespoň prolétne, tak to musí vidět. V otázce reformy důchodů - jejich stabilizaci, tedy stabilizaci systému pro další roky, připravila vláda Grossova a z většiny prosadila vláda Paroubkova, další kroky sociální demokracie podpořila jako opoziční strana. To se bavíme o důchodobvém věku a dalších nutných parametrických změnách. Nic dalšího se nestalo - místo práce na penzích přikročil Topolánek k reformě daňové, která s tím v principu nesouvisí a nechal na tom rok práce s výsledkem, který je chybný a špatný. V reformě zdravotnictví byly zavedeny v podstatě jenom platby u lékaře.

0 0
možnosti

Stará kára

19. 11. 2007 11:48
Re: Několik poznámek k diskusi

Prosím, dejte si se mnou ještě jednou práci: Které reformy připravila Grossova a prosadila Paroubkova vláda?

0 0
možnosti

Stará kára

19. 11. 2007 11:00
No jo

Proč nejsme připraveni na Euro v roce 2012. Možná proto, že nemůžeme vstoupit do přípravného systému, protože nemáme reformu důchodového systému. Vlády ČSSD totiž za 8 let vládnutí tuto reformu nepřipravily ač měly v letech tzv. opoziční (rozuměj: koalicní) smlouvy ideální příležitost. A poslanci a členové ČSSD ne nestydí.

Zatím byl udělán první krok ke stabilizaci (a vláda vždy říkala, že se jedná pouze o první krok) - Topolánkův balík. A ČSSD i tento krok sabotuje žalobami k ústavnímu soudu. A poslanci a členové ČSSD se vůbec nestydí.

Takže až poslanci a členové ČSSD najdou trochu studu, třeba sami sobě realisticky odpovědí, kdo je významně spoluzodpovědný za to, že budeme mezi posledními

0 0
možnosti

Petr Rafaj

19. 11. 2007 10:55
Ralfovi a Jardovi

Pane Jardo - v čem konkrétně to je blábol, jak píšete? Je tam jediné slovo nepravda? Tak řekněte, které.

A pro Ralfa - euro není spasení, konec konců ani nepotřebujeme spasit. Euro by byla především pomoc pro české exportéry a export je tahoun naší ekonomiky. Vyražte po firmách a diskutujte s manažery, zda dají přednost euru nebo tomu, že budou mít o bod nižší daň. Celá reforma není růstová, v této podobě přichází ve chvíli, která není správná, protože jenom umocní potíže, které jsou objektivní. Že výhledově bylo třeba pracovat se sazbami DPH, to je fakt, dlouhodobě je potřebné je sblížit, ale to načasování je zločin. V takovou chvíli bylo lepší nechat daně spát a zabývat se primárně a tvrdě efektivitou státní správy, penzemi, zdravotnictvím a souběžně prorůstovými impulsy. A tak dále. 

0 0
možnosti

Stará kára

19. 11. 2007 11:04
Re: Ralfovi a Jardovi

O načasování refermy máte pravdu. Jen snad by bylo třeba dodat:

1. Když se reforma připravovala a prosazovala, nebyly ještě cenové trendy patrné

2. To, že reforma přišla až na konci růstového období rozhodně není průšvih této vlády. To prošvihly vlády v předcházejících cca 10 letech.  Ale poslanci a členové ČSSD se nestydí.

0 0
možnosti

páter

19. 11. 2007 10:36
topol hrobník ??

Když se nepochválíš sám ,nikdo to za tebe neudělá.:-P

0 0
možnosti

Ralf

19. 11. 2007 10:35
...

Ono nás snad Euro spasí? Topolánkovi můžeme vyknout celou řadu věcí, ale fakt, že na Euro nejsme připraveni těžko, protože to celá ODS tvrdí už od dob hrůzovladý asociálně spravedlivých!

0 0
možnosti

Jarda

19. 11. 2007 10:26
Pisálek

To co jste sesmolil je je neskutečný blábol hodný Paroubkova pera.

0 0
možnosti

Petr Chadim

19. 11. 2007 10:35
Re: Pisálek

něco objektivního by jste neměl?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS