O kamionech, nezařazené poslankyni a rozpletení gordického uzlu

2. 03. 2009 13:40:55
Stará legenda vypráví, že kdysi dávno přijel do Frýgie sedlák Gordius na voze slunečního boha. Lid Frýgie jej vybral za krále a Gordius z vděčnosti věnoval vůz bohu Diovi a uvázal jej v chrámě uzlem z dřínového lýčí. Uvázal přitom tak složitý uzel, že jej nikdo nedokázal rozplést, a gordický uzel se stal synonymem pro složitý, obtížně řešitelný problém. Takovým gordickým uzlem je i stávající podoba kamionové dopravy. Kříží a proplétá se zde mnoho různých zájmů a také není na první pohled patrné, kde oprávněnost požadavků jednotlivých skupin začíná a kde končí. Přesto je povinností nás politiků gordický uzel kamionové dopravy rozplést.

sauto.cz
Každý, kdo se o něco takového chce pokusit, si přitom musí nahlas opakovat jednu základní tezi: kamiony sice škodí, ale zároveň také pomáhají. Z této teze je nutné vycházet a stále znovu na ni klást důraz. Ano, je pravda, že přetížené kamiony ničí naše silnice. Ano, je pravda, že chování části řidičů kamionů zaostává za průměrem – například bezohlednost některých kamionistů, kteří se předjíždějí na úseku dlouhém dva kilometry, přičemž jejich rychlostní rozdíl činí rovněž dva kilometry, vidíme dnes a denně. Zároveň však nesmíme zapomínat, že kamiony dávají řadě lidí práci – ať už přímo řidičům, nebo nepřímo dalším pracovníkům logistiky. Nebýt kamionové dopravy, nekoupíme si ani čerstvé rohlíky, ani nové škodovky.

Rozplést tento gordický uzel se pokusila kolegyně Jakubková, nezařazená, dříve zelená poslankyně. Kolegyně Jakubková je přitom bezesporu vynikající odbornicí v mnoha oborech, jako je například speciální pedagogika nebo sociální práce. V parlamentu pracuje v hospodářském a ústavně právním výboru. O to překvapivější pak byl právě tento její návrh na změnu zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Řekněme si rovnou, že se paní poslankyně tímto návrhem řadí bok po boku Alexandru Velikému, který jednou ranou meče rozťal gordický uzel vedví. Paní poslankyně chce zaprvé výrazně (cca o 14 %) rozšířit zákaz doby, kdy smějí kamiony vyjet, a zadruhé zavést zpoplatněný systém výjimek z tohoto zákazu. Pokud bychom návrh paní poslankyně přijali, vzniknou nám z jednoho gordického uzlu dva přibližně stejně složité. Vedle problematiky kamionové dopravy, která zůstane v poněkud pozměněné podobě, se nám vynoří problém profesionálních řidičů vozidel do 3,5 tuny, tedy nejrůznějších dodávek a pikapů. Zatímco řidiči vozidel nad 3,5 tuny byli díky profesním průkazům a tachografům donuceni alespoň k nějaké kázni, pro výše zmíněná vozidla nic podobného neplatí. V okamžiku, kdy provoz kamionů takto omezíme, velká část zboží se přeloží na lehčí vozidla, která budou volně brázdit české silnice. Nevím, jak paní poslankyně, ale já rozhodně nikterak netoužím po tom, abych potkával v pátek večer 3 400 kg vážící dodávku, jejíž nezkušený řidič je za volantem už 13 hodin nonstop. To poslední sice zákon neumožňuje, ale zatím neexistuje prostředek, jak takové nařízení efektivně vymáhat. Návrh paní poslankyně zkrátka dokazuje, že přísný zákaz situaci neřeší, ale komplikuje.

Dalším, kdo se pustil do rozplétání uzlu, byla současná koaliční vláda. A dlužno dodat, že se do něj pustila daleko odpovědněji. Liší se především systémem zpoplatnění výjimek, kde má příslušný úřad možnost od poplatku upustit, je-li jejich jízda ve veřejném zájmu. Například tak nebudou hradit poplatky auta, která vozí materiál na stavbu dálničního mostu. Dalším výrazným rozdílem menší důraz na represi. Vládní návrh požaduje mnohokrát prakticky to samé, co návrh paní poslankyně, ale sankce, které přináší, nejsou likvidační ani pro spediční firmy, ani pro řidiče.

A jakým způsobem chce rozplést gordický uzel ČSSD? Především se chce vyhnout oblíbenému českému zlozvyku „objevování již objeveného“ a podívat se, jak to funguje jinde. To je důležité také z hlediska harmonizace kamionové dopravy u nás a v okolních zemích. V rámci poctivosti nutno říci, že s něčím takovým operuje i vládní návrh. Rakouský model je velmi přísný, ale zároveň funkční, a řadí se k nejlepším v Evropě. Od vládního návrhu se přitom liší jen velice málo. Přeci jenom, kamionová doprava je téma odborné a ne politické a odborníci z ODS a ČSSD najdou v tomto případě společnou řeč.

Vládní návrh tak představuje cestu, jak gordický uzel dopravy poněkud zpřehlednit. K jeho definitivnímu rozpletení však potřebujeme daleko více. Potřebujeme, aby se sešli odborníci a politici napříč politickým spektrem a vytvořili systém, který umožní využít kapacitu železnic, aby se konečně zrealizoval projekt „ROLA“, aby zkrátka výrazně ubylo kamionů, ale neklesl objem přepravovaného zboží. Pak teprve budeme moci přestat vnímat kamionovou dopravu jako problém, ale jako pozitivum.

Petr Rafaj

Autor: Petr Rafaj | pondělí 2.3.2009 13:40 | karma článku: 10.93 | přečteno: 1712x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Horst Anton Haslbauer

Trojlístek a rodí se Ruksak

Pomalu jsme s Harrym k sobě nalézali cestu. Zjistili jsme, že vysíláme na stejných vlnách a na ty samé vlny byl naladěn i Mirek Picka. Začali jsme hledat jeden druhého, i když povahové vlastnosti jsme zcela totožné neměli.

29.3.2024 v 16:36 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 2 | Diskuse

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 30.40 | Přečteno: 628 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 53 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.67 | Přečteno: 304 |
Počet článků 52 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1595
Jsem poslanec a většinou se za to nestydím. Ekonom, sociální demokrat - ani za to se nestydím. V poslední době jsem na to stále více hrdý.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...